Koelcel monitoring met behulp van IoT


Voor verschillende bedrijven is het van belang om de koelcellen te monitoren en in de gaten te houden of de cellen goed presteren of niet. Van zorgbedrijven die de medicatiekoelkasten in de gaten moeten houden of de koelkasten met voedsel (in het kader van HACCP), tot fabrikanten van ijskasten, door middel van sensoren is het mogelijk bepaalde waarden te meten.

Dit kan de temperatuur van de betreffende cel of ijskast zijn, maar bijvoorbeeld ook hoe vaak deze wordt geopend en gesloten. Met informatie over dit laatste is het mogelijk om preventief onderhoud te gaan plegen.

Onafhankelijk van de specifieke situatie, zijn er standaard oplossingen beschikbaar waarmee dit gerealiseerd kan worden. Dit resulteert veelal in een efficiƫntere bedrijfsvoering (in de zorg kan men zich focussen op wat men moet doen) en geeft het betere inzichten in hoe de verschillende apparaten presteren.

Eventuele aanstaande defecten zijn hierdoor ook sneller te herkennen en kan hierdoor zonder verlies van producten en goederen, op ingespeeld worden. Ook voor de transport sector zijn er mogelijkheden om de koelcellen of containers te monitoren op bijvoorbeeld temperatuur en luchtvochtigheid.
Door middel van sensoren inzicht in de temperatuur van de cellen

Hierdoor hoeven er geen handmatige handelingen met temperaturen meer plaats te vinden.


Gebruik IoT sensoren om de temperatuur in de container te meten

Waardoor het mogelijk is gedurende het hele transport over deze waarden te beschikken.


Op slimme en efficiƫnte wijze meerdere cellen meten met een oplossing

Met onze gateway oplossing kan je meerdere cellen met hun eigen sensor ontsluiten.
Meer weten over koelcel monitoring?

Neem contact met ons op en we hebben het er over...